Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Alan Ford

Alan Ford

Organizator: Kazalište ZKM

Broj pregledavanja: 1631

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Predstava "Alan Ford" postavlja tezu da tako dugo dok je novac kanonska vrijednost sustava, te sve dok siromašni i bogati zapravo robuju istom "bogu" da su svi oni jednako smiješni i jednako vrijedni prezira.

Nakon 40-godina od prvog objavljivanja kultnog stripa Alan Ford u Hrvatskoj teatarska verzija pokušava ući u duh jezika i smisao grotesknog humora njegovih talijanskih tvoraca (Magnusa i Maxa Bunkera) kako bi progovorili o mistifikaciji pojmova siromaštvo i bogatstvo.

Osnovna teza koja se provlači kroz strip (u njegovim najboljim nastavcima) zasniva se na činjenici da su siromaštvo i bogatstvo samo različite strane iste bijede uzrokovane veličanjem novca kao apstraktne vrijednosti koja nas vodi prema raju zemaljskom u kojem se svaka želja može ispuniti. Siromašni preziru bogate samo zato jer i sami nisu bogati, bogati preziru siromašne zbog njihove beskrupulozne borbe za život. I tako u krug. (:)

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.