Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Content marketing

Content marketing

Organizator: Mapa znanja

Broj pregledavanja: 1413

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

 Content marketing predstavlja način komunikacije s potrošačima, ali sasvim drukčijom metodom od tradicionalnog oglašavanja i samo je dio cjelokupne strategije digitalnog marketinga. Korisnici su svakodnevno preplavljeni morem oglasa koji stavljaju naglasak na proizvod: „naš proizvod je najbolji“, „naš proizvod je najefikasniji“ i slično. Content marketing ima potpuno drugačiji pristup. Njegova svrha je dati odgovore na pitanja korisnika, dati mu rješenje problema, educirati ga i pomoći mu u izboru.

Content marketing podrazumijeva promociju putem blogova, infografika, eBook-ova i ostalih sadržaja kojima se privlače korisnici. Kao i kod većine marketinških aktivnosti cilj mu je povećanje prodaje, ali indirektno jer najviše služi za podizanje svijesti o brendu i edukaciju tržišta. Pozitivna svijest o brendu i povezivanje s njime dugoročno će dovesti do konačnog cilja, odnosno kupnje ili korištenja usluge.

Tradicionalni marketing traži kupca, dok u slučaju content marketinga kupac traži proizvod. Content marketing daje vrijednost kupcu, sadržaj prilagođava korisniku i na taj način ga zainteresira i privlači pažnju. Sadržaj je koristan i poučan tako da će osoba rado provesti neko vrijeme proučavajući više o brendu, razvijajući tako mišljenje i vezu s brendom prije nego li uopće kupi proizvod.

Kanali kojima možemo besplatno plasirati sadržaje publici:

Blogovi – danas je iznimno bitno da svoje kupce i klijente informirate o svojim uslugama i proizvodima. Svaki kupac koji posjeti vaš blog imat će prilike informirati se o vašoj ekspertizi i vi ćete ih moći uvjeriti kako ste doista „majstor od zanata“. Tvrtke koje pišu blog: dobivaju 55% više posjetitelja web stranice nego tvrtke koje ne pišu, pretvaraju 70% više posjetitelja u kupce, 57% tvrtki je dobilo klijente zahvaljujući blogu, pokazalo se da su blog i društvene mreže zajedno savršen mix i s njima je moguće postići odličan marketing uz malo novaca, ali dosta truda.

Case study – studija slučaja - Putem studije slučaja prikazujete problem koji je vaša tvrtka riješila određenom klijentu i na taj način gradite svoj imidž u svijesti potencijalnih kupaca kao stručnjak u svom području

Infografike -  slikovni sadržaji koji u sebi sadrže različite informacije, koje su prezentirane piktogramima, grafikonima i sličnim pomoćnim grafičkim materijalima. Prednost infografika je to što su mnogo zahvalnije i kompaktnije za čitanje od samog teksta, korisnici vole ovakav način prikazivanja podataka i rado ga dijele.

Video - izvrstan način da pružite svojim korisnicima uvid u novi proizvod, uslugu, ponudu ili da jednostavno predstavite sebe, svoj tim i ono što radite. Postavljanjem edukacijskih videozapisa online možete saznati koje su najčešće teme koje zanimaju korisnike, te jesu li vaše usluge u skladu s upitima ciljanog tržišta. Potencijalni klijenti će vaš video, ako ga smatraju zanimljivim i edukativnim, podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama, lajkati i pričati o njemu, čime će zapravo pričati o vašem brendu.

Webinari – Prezentacija, predavanje, radionica ili seminar koji se prenosi Internetom u realnom vremenu, a uključuje video, audio i tekstovnu komunikaciju između sudionika

E-bookovi ili elektroničke knjige – izvrstan izbor ako trebate iskomunicirati kompleksniju poruku ili sadržaj, ali u čitkoj i jednostavnoj formi.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.