Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Emocije u poslu i upravljanje konfliktima

Emocije u poslu i upravljanje konfliktima

Organizator: Mapa znanja

Broj pregledavanja: 1649

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Emocije u poslu

Za napredovanje u poslu važni su kvocijent inteligencije i stručna znanja, no istraživanja su pokazala da se odlučujućom pokazala vještina upravljanja vlastitim osjećajima i razumijevanje osjećaja drugih ljudi.

U SAD-u 1999. provedeno je istraživanje u kojem su znanstvenici otkrili što je to po čemu se najuspješniji menadžeri razlikuju od ostalih. Utvrđeno je da svi zajedno posjeduju visoku razinu stručnih znanja, no za uspjeh u poslovanju presudan je bio njihov visoki stupanj emocionalne inteligencije.

Emocionalna inteligencija je sposobnost upravljanja vlastitim osjećajima i razumijevanje osjećaja drugih ljudi što su vještine od izuzetne važnosti u poslovanju. Najvažnije je, da za razliku od IQ-a koji je definiran rođenjem, EQ se može razvijati i raditi na njegovom povećanju bez obzira na dob.

Upravljanje konfliktima

Jeste li znali da neriješeni sukobi u organizaciji više donose štete od loših poslovnih odluka?

Radna uspješnost vrlo visoko korelira sa sukobima u organizaciji, konflikti imaju vrlo mjerljiv financijski učinak na organizaciju. Koliko klijenata i dobrih djelatnika ste izgubili zbog neriješenih sukoba!?

Osim financijskih, konflikti imaju brojne negativne posljedice na organizaciju: gubitak radnog vremena, porast bolovanja i izostanaka s posla, borba između članova postaje važnija od uspješno obavljenog posla.

Trošak koji uzrokuju konflikti može se smanjiti. Naučiti i primijeniti vještinu upravljanja, rješavanja i sprječavanja konflikata u organizaciji može biti jedna od najboljih investicija organizacije.

Sami po sebi sukobi nisu negativni ili destruktivni, ali su posljedice često takve. Sukobi često u nama izazivaju negativna osjećanja, emocije kao što su agresija, ljutnja ili tuga. Svaka od tih emocija nas blokira i čini nas manje sposobnima za realno sagledavanje sukoba i izlazak iz njega.

Kada smo ljuti, kažemo nešto što ne bismo trebali, međutim mnogo više veza puca i mnogo više odnosa se narušava zbog onoga što nismo rekli. Ni jedna šutnja nije dovoljno jasna. Pasivno suprotstavljanje je jedino bolje od čestog nekontroliranog protunapada.

Komunikacijom i njenim ishodom upravlja osoba koja zna upravljati sobom, kada sugovornik osjeti da gubimo kontrolu nad sobom, on preuzima kontrolu i tada igramo po njegovim pravilima. Što bolje upravljamo sobom, to ćemo bolje funkcionirati s drugima.

Predavači: Irena Jurjević i Ivana Grabar

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.