Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Organizator: HDGU - Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika

Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (HDGU) je strukovna udruga koja broji više od 500 akademskih glazbenika, a koji svojim radom i umjetnošću sustavno grade i održavaju ugled hrvatske glazbene kulture.

Briga o statusu umjetnika u hrvatskom društvu, promicanje glazbene kulture, rad s mladima te novim generacijama glazbenika i publike važni su zadaci na kojima članovi predano rade.

Stoga je smisao ove društvene inicijative udruživanje iako neki i nemaju izravne veze s glazbenom umjetnošću. Ponajprije, riječ je o potrebi da se organizirano nastupi prema drugim sredinama, u novoj državi, ali i izvan nje jer je nova država u Hrvatskoj naslijedila iznimno vrijedne pojedinačne umjetničke kapacitete koji su njenu kulturu mogli predstavljati u najboljem svjetlu.

Kao što će se pokazati ubrzo nakon osnivanja Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, brojne su bile i socijalne potrebe članstva na koje se naporom upravnih tijela društva nastojalo pozitivno utjecati, pa se i taj socijalni aspekt ukazao kao jedan od bitnih razloga udruživanja.

Treći je i ne manje važan poticaj bio organizacijske naravi. Unutar Hrvatskog društva glazbenih umjetnika tražili su se organizacijski oblici kojim bi se koncertna aktivnost učinila stabilnom kulturnom djelatnošću koja pokriva kompletan ustroj glazbenog života sredina.

HDGU - Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika organizira sljedeća događanja:

Napomena: Neka od ovih gornjih događanja su možda završila, a neka će se tek održati.

Nažalost, iz nekog razloga ovdje nema nadolazećih događanja. :-( Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.