Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Hrvatski za prevoditelje (H48)

Hrvatski za prevoditelje (H48)

Organizator: Integra

Broj pregledavanja: 1476

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Hrvatski za prevoditelje (H48)

Cilj ovog seminara: 

  • Naučiti prilagoditi prijevod njegovoj namjeni
  • Odabrati odgovarajući stil i diskurs za svoj prijevod
  • Upoznati se s prevodilačkim postupcima i posebnostima književnog prevođenja

Znamo da je prevoditeljski zadatak težak, jer prevoditelji moraju izvrsno poznavati jezik koji prevode, ali i materinji jezik. Nije svejedno prevedu li eng. house kao kuću ili dom! Oblikovanje prijevoda s obzirom na njegovu namjenu ono je što razlikuje izvrsnog prevoditelja od osrednjeg. A osrednje prijevode nitko i ne pamti. 

Integra d.o.o. već petnaest godina uspješno organizira seminare za prevoditelje. Ovoga puta pripremili smo za vas seminar iz hrvatskog jezika, u sklopu kojeg će vam prof. Lara Hölbling Matković približiti razne upotrebe hrvatskog jezika, ovisno o namjeni prijevoda, te kakva je uloga lektora i redaktora. Uz mnogo praktičnih vježbi i razgovora o prevoditeljskim postupcima, posebno ćemo se osvrnuti na stilistiku i odabir diskursa koji optimalno odgovara vašem prijevodu. Bez obzira na to s kojih jezika prevodite, s ovim seminarom nećete pogriješiti!


Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.