Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Japanski jezik

Japanski jezik

Organizator: Razni

Broj pregledavanja: 2373

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Konnichiwa! Ogenki desu ka?
- u prijevodu s japanskog jezika: Dobar dan! Kako ste? 

Što trebate znati prije nego li se opustite u učenje Japanskog jezika?

Kao i svaki drugi jezik, japanski nije nimalo lagan, ali nije ni težak. Ako ste ljubitelj anime ili j-popa zasigurno ste čuli taj brz, gotovo nerazgovijetan jezik. No sve je to samo varka za naše "europske uši". Već nakon prvih sati kad vam se objasne osnove, početi ćete razbirati tu strku u savršeno jasne riječi i rečenice. Učenje svakog stranog jezika zna biti zahtjevno, no japanski jezik ćete brzo zavoljeti i učenje će postati zabava.

Jedina prepreka koju je teže savladati jest - japansko pismo. 

Japansko pismo

Japanci imaju tri pisma koja koriste. Osim što ih razlikuju drugačiji znakovi, razlikuje ih i upotreba. To su:

  1. HIRAGANA - najosnovnije pismo u japanskom jeziku.
  2. KATAKANA - pismo kojim japanci pišu iste glasove kao u hiragani ali ih upotrebljavaju kada pišu posuđenice iz drugih jezika ili vlastita imena. 
  3. KANJI - originalno kinesko pismo koje su japanci preuzeli te po tom pismu napravili svoje. Karakterizira ga jedan znak jedna riječ, obično imenice. Ima ih od 5000 do 10 000 te ne postoji čovjek koji ih sve zna. 

Kompetencije koje će polaznici steći na tečaju japanskog jezika

Polaznici će moći samostalno čitati i pisati japansko pismo hiraganu i katakanu i naučiti oko 80 kanjija (kao što su npr. planina, dan, knjiga, Japan, Tokyo, rižino polje, sat, žensko, muško). Steći će komunikacijske kompetencije vezane uz upoznavanje, obitelj, nacionalnosti, brojeve, vremenske prilike, kupovinu, telefoniranje, naručivanje u restoranu,  snalaženje u gradu i ostala područja iz svakodnevnog života. Naučit će osnove gramatike i moći pisati jednostavne rečenice.

Na nastavi će se također mogu obrađivati materijali vezani uz  japansku kulturu i civizaciju (povijest, geografija, filmovi, glazba, manga, anime, običaji, borilački sportovi) koji će također biti korišteni kao autentični materijali za učenje japanskog jezika.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.