Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Jazavac u Kerempuhu

Jazavac u Kerempuhu

Organizator: Kazalište Kerempuh

Broj pregledavanja: 7475

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Prava pravcata hit-predstava, glumački i tematski vrlo spretno montirana. "Jazavac u Kerempuhu" je sastavljen od četiri stand-up nastupa koje u međuprizorima labavo spaja prozivka raznih društvenih licemjerja, posebno dvoličnosti koja vlada među samim glumcima. Pod time mislim na oblik ponašanja u kojem jednom rukom hvalim svog glumačkog kolegu za ostvarenu ulogu, dok drugom kopam jamu sarkastičnih komentara u koju kolega ima pasti čim mi okrene leđa.

"Ako proglašavamo životinje nepodobnima, onda govorimo o mraku i zapravo nemamo nikakvo pravo govoriti o demokraciji." - Fadil Hadžić

Mlađe generacije Jazavca nikada nisu upoznale. Starije su ga, sukladno službenim kulturnim politikama, temeljito zaboravile. Što se događa kad se ovaj nezvani gost vrati u kazalište koje se nekada dičilo njegovim imenom? Pravimo li se i dalje da ne znamo tko je i što Jazavac?

Ipak, Jazavac kojeg upoznajemo je hiperbola vremena u kojem su određeni ljudi predstavljala opasnost za njihove vlasnike, vrijeme koje bi nam se, ako je ikada otišlo, u skoroj budućnosti moglo vratiti. Ako to vrijeme već i nije oko nas.

Jazavac kojeg upoznajemo u ovoj satiri je neočekivani odraz koji pojedini od nas otkrivaju u ogledalu kad potraže svoj vlastiti lik. S Jazavcem, koji se vratio na mjesto zločina, mjesto na kojem je simbolički ubijen, vraća se i sjećanje koje je obrisano.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.