Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Mediteranski Sajam

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Provedba Mediteranskog Sajma je vrlo značajna iz razloga što jača interes za proizvodnju ekološki i tradicionalno uzgojene hrane, poglavito u ruralnim područjima. Potiče razvoj eko-seoskog turizma, zapošljava i zadržava postojeće stanovništvo na selima. Na jednom mjestu susreću se nositelji proizvodnje i krajne potrošnje. Organiziranje stručnih i znanstvenih skupova, izložbi i prezentacija ekološko prihvatljivih proizvoda, izdavanje publikacija i brošura doprinosi znanstvenom, ekološkom i gospodarskom obrazovanju i poduci svih građana,a posebno mladih, u poticanju i razvijanju ekološko održivog i demokratskoga društva.

Deset temeljnih ciljeva Mediteranskog sajma zdrave hrane i ljekovitog bilja

  1. Podizati svijest o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova.
  2. Vrijednovati komparativne prednosti koje otvaraju mogućnost za napredak proizvodnje vrhunske prirodne hrane i ljekovitog bilja, te stvarati preduvjete da naša zemlja bude jedna od vodilja eko gospodarstva u regiji sa visokim izvoznim potencijalom.
  3. Stvaranje uvjeta u kojima se Hrvatska može oduprijeti sintetičkoj hrani
  4. Jačati promoviranja hrvatskih proizvoda preko povezivanja proizvođača s krajnjom potrošnjom
  5. Omogućiti marketing provjeru proizvoda potencijalnih poduzetnika
  6. Poticati proizvodnju i otkup ljekovitog bilja
  7. Voda kao nacionalni strateški interes te sva njena izvorišta trebaju ostati isključivo u vlasništvu i pod nadzorom R. Hrvatske kako bi se njena visoka očekivana profitabilnost iskoristila u razvojne gospodarske svrhe.
  8. Dubrovačko – neretvanska županija bez GMO-a za travanj 2005
  9. Pridruživanje Dubrovačko – neretvanska županije mreži europskih regija slobodnih od GMO.
  10. Dubrovnik vidimo kao glavnu eko- turističku destinaciju i promotora eko-turističkog gospodarstva na području mediterana.

Partneri u projektu Mediteranskog Sajma su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka, Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Gospodarska komora, Obrtnička komora, Turistička zajednica, Turističko ugostiteljski subjekti, sponzori, donatori i mediji.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.