Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Napredni Excel

Napredni Excel

Organizator: Mapa znanja

Broj pregledavanja: 1533

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Svrha seminara "Napredni Excel" je pokazati kako se, prvenstveno uz pomoć standardnih funkcija i alata u EXCEL-u, modeli koje se svakodnevno koriste za donošenje taktičkih i operativnih poslovnih odluka mogu unaprijediti u cilju donošenja kvalitetnijih odluka. Osim odabranih  funkcija i alata koji se pretežito nalaze u skupinama DATA TOOLS (What-if-Analysis, Data Analysis, Solver) i ADD-INS, pokazat će se i neki jednostavni alati koji nisu standardno ugrađeni u EXCEL, ali koji su kompatibilni s EXCEL-om i omogućuju provođenje složenijih poslovnih analiza. Znanje koje će polaznici steći omogućit će im provođenje dobro strukturirane analize osjetljivosti tabličnih modela koje koriste u pripremi i donošenju poslovnih odluka. Neposredna korist za donositelje odluka je ta da će uz pomoć stečenog znanja moći steći bolji uvid u sve aspekte nesigurnosti prisutne kod donošenja odluka i kvalitetnije ih argumentirati. Oni pak koji sudjeluju u pripremi odluka, svoje prijedloge će moći kvalitetnije prezentirati.

Program seminara

  • Analiza osjetljivosti (AO), svrha postupka
  • Odlučivanje i kreiranje preporuka za donositelje odluka temeljem AO
  • Komuniciranje, poboljšanje razumijevanja odnosa između ulaznih i izlaznih varijabli tabličnog modela
  • Jednostavniji postupci AO temeljeni na standardnim Excel funkcijama i alatima (analiza scenarija, podatkovna tablica s jednim i dva parametra, histogram)
  • Složeniji oblici AO temeljeni na ADD-IN alatima kompatibilnim s Excelo-om; alati Sensit i TreePlan
  • Sukladno interesu i predznanju polaznika prikazat će se i mogućnosti korištenja složenijih alata poput Solvera i alata za Monte Carlo simulaciju (@Risk)

Namjena radionice

Radionica je namijenjena onima koji sudjeluju u pripremi odluka, koji samostalno analiziraju poslovne probleme i donose odluke. Pretpostavlja se poznavanje Excel-a na elementarnoj razini i osnovnih modela za donošenje poslovnih odluka poput točke pokrića, pokazatelja isplativosti projekata (sadašnja vrijednost i interna stopa rentabilnosti prvenstveno).

Način realizacije

Radionica - prezentacija, praktični primjeri, interaktivnost.

Napomena

Molimo Vas ponesite laptop s verzijom MS Office 2007. ili 2010, ako niste u mogućnosti, javite nam i mi ćemo se pobrinuti da imate računalo tijekom seminara.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.