Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Otkazi i prestanak ugovora o radu

Otkazi i prestanak ugovora o radu

Organizator: VERLAG DASHÖFER

Broj pregledavanja: 2370

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Novi Zakon o radu (Narodne novine br. 93/14) stupio je na snagu 7.8.2014. godine i donio neka nova pravila kod prestanka ugovora o radu, a poglavito kod otkaza kao najčešćeg načina prestanka radnih odnosa, koji u praksi stvara i najveći broj sporova između radnika i poslodavca.

Na seminaru će biti prikazani svi novim Zakonom o radu (Narodne novine 93/14) predviđeni načini prestanka ugovora o radu, s naglaskom na sve oblike redovitog i izvanrednog otkaza. Objasnit će se na koji je način sada moguće sprječavati zastoje u tijeku otkaznog roka, koje okolnosti utječu na takav zastoj, a koje ne sprječavaju tijek otkaznog roka, kako je regulirano pravo radnika na godišnji odmor u svjetlu otkazivanja ugovora, je li točno da bolovanje vše ne dovodi do zastoja u tijeku otkaznoga roka, koje su specifičnosti kod otkazivanja ugovora o radu radnicima agencije za privremeno zapošljavanje, na koji način prevenirati neuspjele dostave različitih odluka u postupcima otkazivanja ugovora o radu, kako dokazati obavljenu dostavu odluke o otkazu ako je primatelj odbio potpisati dostavnicu, kako (korak po korak) teče postupak donošenja svake pojedine odluke o otkazu i koje se kriterije od 7.8.2014. mora pritom uzeti u obzir, kako izgledaju različite odluke o otkazu i što moraju sadržavati, koje sve vrste otkaza postoje i može li stečaj poslodavca dovesti do otkaza ugovora o radu.

U završnom dijelu seminara bit će obuhvaćena pitanja proceduralne prirode poput neopravdanih razloga za otkaz, zabrane otkazivanja, otkaznih rokova, oblika i načina dostave odluke o otkazu i druga s navedenom temom povezana pitanja uz primjere iz prakse i interakciju s predavačem i drugim polaznicima.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.