Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Pisanje za web

Pisanje za web

Organizator: Mapa znanja

Broj pregledavanja: 1332

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Svrha seminara "Pisanje za web" je unaprijediti pisanu komunikaciju kod sudionika seminara i upozoriti na najčešće pogreške u pisanoj komunikaciji te upoznati polaznike s važnošću poznavanja jezičnih i pravopisnih pravila za ovladavanje jezičnom djelatnošću pisanja.

Web je postao medij na kojem je moguće objaviti sve od web stranice, preko društvenih mreža do bloga, međutim pisanje za web danas je postalo svakodnevica i u mnogome se ne razlikuje od novinarstva. Najvažnije je ostvariti cilj – čitatelju dati informaciju koja će ga zanimati, predstaviti svoju tvrtku ili proizvod na najbolji mogući način.

Dok pišemo, moramo razmišljati o sadržaju koji, npr. poslovnim pismom želimo prenijeti, o logici i organizaciji teksta, o obilježjima poslovnog jezika, o gramatičkoj i pravopisnoj pravilnosti. Upravo je dotjerivanje vlastitih poslovnih pisama i drugih tekstova jamstvo uspješnosti ovladavanja vještinom pisanja, a uspjeh u vještini pisanja mora se pozitivno odraziti na mnogim područjima.

Bilo da pišete za korporativne web stranice osnovne informacije o tvrtki ili samo o proizvodu i usluzi morate odgovoriti na sva ključna pitanja koja potencijalnog korisnika mogu zanimati. Pisanju treba pristupiti s pažnjom jer korporativni web može imati opći dio, vijesti, informacije o proizvodima i uslugama, blog, ali i dio koji se veže na društvene mreže. Sve su to posebne kategorije na koje se primjenjuju osnovni oblici pisanja kao što se primjenjuju i u novinarstvu, ali s drugačijom svrhom.

Jezik kojim se obraćamo klijentima - kupcima naših proizvoda i usluga - znatno utječe na ishod prihvaćanja ili odbijana naše ponude. Ponuda koja je sadržajno, gramatički i pravopisno ispravna ima veću vjerodostojnost od ponude u kojoj se nalaze pogreške. Jezičnom pravilnošću svojim klijentima pokazujemo poštovanje i predstavljamo se kao ozbiljna tvrtka.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.