Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Prvi put voditelj

Prvi put voditelj

Organizator: Mapa znanja

Broj pregledavanja: 1032

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Vaš višegodišnji trud na poslu napokon je zamijećen i započinjete voditeljsku karijeru – imenovani ste voditeljem! Postali ste odgovorni za cjelinu ili proces, a ne više samo za vlastite pojedinačne zadatke; svoje zadatke trebali biste ostvarivati većinom kroz upravljanje drugima, a sve manje tako da ih sami izvršavate. Nakon početnog entuzijazma što ste konačno napredovali u karijeri, počinjete primjećivati da se i dalje više bavite operativnim poslom, umjesto razvojem vaših ljudi u timu. Vaši podređeni se ne osjećaju dovoljno odgovornima za rezultate; imate osjećaj da poslovi nisu dobro raspoređeni i da vi i dalje najviše radite i doprinosite timu i rezultatu...  A moguće je da vam se identična situacija događa čak i ako ste već neko duže vrijeme voditelj.

Ovo je zasigurno točka u karijeri u kojoj ćete vjerojatno trebati uložiti najviše napora za promjenu vlastitog ponašanja, tj. prihvaćanje nove uloge u karijeri. Seminar ”Prvi put voditelj” pomoći će vam upravo u tome. Na njemu će se kroz konkretne praktične primjere pokazati: prihvaćanje i preuzimanje odgovornosti koje dolaze s novom ulogom voditelja, prenošenje odgovornosti za rezultate na pojedine članove tima i cijeli tim zajedno, pomak odgovornosti s uloge izvršitelja na ulogu voditelja, pomak fokusa s dosadašnjih operativnih poslova na razvoj kapaciteta tima, utjecaj moje osobnosti na voditeljsku ulogu, bolje razumijevanje sebe i kroz to bolje (svjesnije) upravljanje sobom i timom.

Utjecaj voditelja na rezultat tima - simulacija konkretnog slučaja vođenja tima:

·         Poznavanje ostvarenog rezultata tima; poznavanje doprinosa pojedinih članova tima

·         Postavljanje i komuniciranje ciljeva; organizacija posla unutar tima; razvoj tima (prijenos znanja); fokus voditelja; kontroling i davanje povratne informacije; funkcioniranje u trenucima krize; stvaranje tima usmjerenog na rezultat

·         Pogled iz kuta članova tima: motivacija, način vođenja

Tranzicija iz operativne u managersku ulogu (iz uloge izvršitelja u ulogu voditelja):

·         Efikasno upravljanje vlastitim vremenom - vrste voditeljskih aktivnosti:

o    Strateške

o    Društvene (socijalne)

o    Operativne

·         Analiza predaktivnosti - Moj tjedni/dnevni raspored  (na temelju praćenja svoje konkretne radne aktivnosti prema obrascu koji je polaznicima dostavljen nakon prijave za trening)

o    Zadovoljstvo postojećim rasporedom vremena

o    Razlika operativac vs. voditelj

o    Promjena u rasporedu da bi se učinkovitije/kvalitetnije vodio tim

Utjecaj osobnosti na managersku ulogu:

·         Ispunjavanje testa za procjenu vlastitih drivera (”pokretača”)

·         Pojašnjenje drivera (pokretača)

·         Utjecaj drivera na managersku ulogu

·         Smanjenje utjecaja preizraženih drivera da bih bio bolji voditelj

·         Osobna promjena za najizraženiji driver

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.