Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Razlike između novoga i starijih pravopisa (H49)

Razlike između novoga i starijih pravopisa (H49)

Organizator: Integra

Broj pregledavanja: 1889

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Jezik je sustav koji se neprestano usavršava, a usporedo se nadograđuje i njegov pravopis. U interesu je prevoditelja, novinara i lektora da bude upoznat s najnovijim promjenama, kako bi njegov rad uvijek bio vrhunske kvalitete. 

Na seminaru će polaznici biti upoznati s ulogom pravopisa u oblikovanju razumljive, pravilne i jasne pisane poruke. Bit će opisan i protumačen pojam pravopisne kompetencije. Novi Hrvatski pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje bit će uspoređen s dosadašnjim pravopisima. Pritom će biti istaknute koncepcijske i sadržajne razlike i objašnjena konkretna pravopisna pravila. Predavač će polaznike upozoriti na najčešća odstupanja u primjeni pravopisne norme u javnoj pisanoj komunikaciji.

Polaznici će na temelju pripremljenih primjera moći uvježbavati primjenu pravopisnih pravila, uočavati i ispravljati pogreške i utvrđivati stečene spoznaje.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.