Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Razumijeti kontrolne karte

Razumijeti kontrolne karte

Organizator: CROLAB - Hrvatski laboratoriji

Broj pregledavanja: 1418

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Glavni zadatak svakog laboratorija je zaprimiti uzorak, ispitati ga i dati tehnički valjani rezultat. Povjerenje u valjanost tog rezultata je izuzetno važno jer na osnovi njega korisnici donose odluke. Osiguranje kvalitete ispitnih rezultata jedan je od zahtjeva norme HRN EN ISO/IEC 17025 i ocjenjuje se kod stjecanja i održavanja statusa akreditiranog laboratorija. Međutim, osiguranje kvalitete ispitnog rezultata bitno je ne samo za akreditirane laboratorije, već za sve one koji provode mjerenja i na osnovi njih donose zaključke.

Osim ispitivanja, laboratorijima stoje na raspolaganju različite unutarnje mjere osiguranja kvalitete ispitnog rezultata, a kontrolne karte su jedna od njih. Svrha ovog seminara je pružiti potrebne informacije o načinu izrade i tumačenju kontrolnih karata, pokazati odre iz prakse, iskustva laboratorija kod ocjenjivanja ovog zahtjeva norme od strane Hrvatske akreditacijske agencije kao i omogućiti slobodnu razmijenu iskustava polaznika i predavača.

SAŽETAK IZ PROGRAMA

  • što su kontrolne karte i za što se mogu koristiti
  • vrste kontrolnih karata
  • kako odrediti središnju liniju i kontrolne linije
  • osnove statistike potrebne za izradu kontrolnih karata
  • kako tumačiti kretanja rezultata na kontrolnim kartama
  • kada se smije izdati ispitni rezultat, a kada ne
  • primjenjive norme, ILAC i HAA dokumenti
  • primjeri iz prakse

Ukoliko u Vašem okruženju ima osoba koje bi ovaj seminar zanimao, molimo da proslijedite link na ovu stranicu Regoline. Hvala.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.