Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Organizator: RODA

Roditelji u akciji - RODA skupina je zainteresiranih građanki i građana koja aktivno poštuje dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj. Svojim radom postali su prepoznati u javnosti u područjima ostvarivanja prava na adekvatnu rodiljnu naknadu i prava na rodiljni dopust, medicinski potpomognute oplodnje, trudnoće i poboljšanja uvjeta rađanja, promociji, edukaciji i savjetovanju o dojenju, edukaciji i podršci roditeljima i budućim roditeljima, sigurnosti djece u prometu te zagovaranju prava djeteta i roditelja za vrijeme bolničkog liječenja djeteta.

"Naša djeca jesu naša budućnost, ali brigu o njima ne smijemo prepustiti budućnosti."

U svim područjima rada RODA se trudi djelovati u više pravaca – informirati i educirati ciljane skupine društva, aktivno (i aktivistički) utjecati na promjene sustava te utjecati na strukture vlasti kako bi se stvorili infrastrukturni, zakonski i ostali preduvjeti promjena, društva koje aktivno radi na ispunjavanju potreba te zaštiti i ostvarivanju prava djece, roditelja, budućih roditelja i obitelji u cjelini, uključujući pravo pojedinca na izbor utemeljen na znanju.

Udruga RODA fokusira se na podršku roditeljstvu i bitan dio rada RODA-e je organiziranje edukacija roditelja o odgoju. Kroz edukacije, organizaciju tzv. Roditeljskih konferencija, te okruglih stolova udruge žele roditeljima ponuditi prostor za dijalog o roditeljstvu i zajedno pronalaziti odgovore na izazove i odgovornosti roditeljstva. Odgovornost, onako kako je u RODA-i razumiju, predstavlja spremnost roditelja da primjereno odgovori na potrebe djeteta, da ih prepozna i prihvati.

RODA organizira sljedeća događanja:

Napomena: Neka od ovih gornjih događanja su možda završila, a neka će se tek održati.

Nažalost, iz nekog razloga ovdje nema nadolazećih događanja. :-( Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.