Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

STEČAJNI ZAKON I PREDSTEČAJNI POSTUPAK - 2016.

STEČAJNI ZAKON I PREDSTEČAJNI POSTUPAK - 2016.

Organizator: VERLAG DASHÖFER

Broj pregledavanja: 1801

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

 Uvod

U saborskoj proceduri Konačno je donesen prijedlog Stečajnog zakona, koji je na snagu stupio 1.7.2015. godine. Od toga dana su u znatnoj mjeri promijenjeni uvjeti za pokretanje predstečajnih postupaka i pravila prema kojima nadležna tijela postupaju u tom postupku, a bila su do tada regulirana Zakonom o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi(Narodne novine br. 108/12, 144/12-Uredba, 81/13, 112/13) od 1. listopada 2012. godine i njegovim daljnjim izmjenama. O pojedinim rješenjima toga zakona vodile su se mnoge polemike, pa i o potrebi postojanja takvog zakona, ali je činjenica da stupanjem na snagu novog Stečajnog zakona koji od 1.7.2015. preuzima ulogu temeljnog propisa i za postupak sklapanja predstečajnih nagodbi, određeni dijelovi Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi neće prestati važiti, pa je za poduzetnike važno ponavati pravni režim predstečajnih nagodbi i stečajnog postupka uopće, koje su razlike između ta dva postupka, jesu li uklonjene financijske prepreke za pokretanje stečajnog postupka koje su do sada bile glavni razlog zbog kojeg vjerovnici nisu inicirali taj postupak nad svojim dužnicima, koje su pretpostavke za otvaranje predstečajnog postupka i njegov tijek te pravne posljedice njegovog otvaranja i provedbe, zatim koje su pretpostavke za otvaranje stečajnog postupka i njegov tijek te pravne posljedice njegovog otvaranja i provedbe, što je i koja je uloga stečajnog plana, koje su pretpostavke i učinci oslobađanja dužnika od preostalih obveza, tko po novom režimu odlučuje o pokretanju predstečajnih i stečajnih postupaka, koja je uloga Financijske agencije u tome te  koje su obveze i prava dužnika i vjerovnika po tom novom modelu.

Ciljna skupina

Seminar Novi Stečajni zakon i predstečajni postupak namijenjen je svim poduzetnicima, obrtnicima, gospodarskim subjektima, trgovcima i drugim subjektima na tržištu, osobama javnog prava, pravnim osobama s javnim ovlastima, te ostalima koji žele saznati osnovne informacije o predstečajnom i stečajnom postupku.

 

Predavač


Darko Graf dipl. iur.


Lokacija održavanja seminara:

Verlag Dashofer 
P. Šubića 42/1
10 000 Zagreb

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.