Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Studentska praksa u obrazovanju inženjera

Studentska praksa u obrazovanju inženjera

Organizator: IEEE

Broj pregledavanja: 1152

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE održava predavanja 'Studentska praksa u obrazovanju inženjera' koje će održati Hrvoje Džapo, docent na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresi mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25

Sadržaj predavanja

Predavanje i diskusija nakon njega će tražiti odgovore na pitanja iz uloge studentske prakse u obrazovanju inženjera. Neka od pitanja na koja će se tražiti odgovori su:

  • Što studenti očekuju od prakse?
  • Što poslodavci očekuju od studenata?
  • Što studenti mogu, a što ne mogu naučiti na praksi?
  • Pomaže li se na taj način povezivanje akademije i gospodarstva?
  • Trebaju li prakse biti obvezne?
  • Koja je uloga nastavnika?
  • Koja je korist fakultetu?

Studentska praksa važan je komplementarni element nastavnog procesa u visokom obrazovanju koji studentima omogućuje izravan dodir s radnim okruženjem kakvo ih očekuje nakon završetka studija. Praksa studentima nadopunjuje stečena teorijska i praktična stručna znanja, ali im također približava i stvarne probleme s kakvima će se susretati tijekom svojeg radnog vijeka.

Studenti od prakse ne očekuju samo da će steći nova stručna znanja i vještine, već da će naučiti i kako funkcionira stvarna radna okolina u nekom poduzeću te da će dobiti priliku povezati se izravno s potencijalnim poslodavcima. Kroz predavanje bit će predstavljena iskustva i izazovi u provedbi Programa ljetnih praksi FER-a, koji se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu provodi već treću godinu zaredom kao izvannastavna aktivnost, a kroz koju je do sada prošlo oko 300 studenata.

Bit će predstavljeno na koji je način projekt osmišljen i organiziran, s kojim ciljevima, koje smo rezultate postigli i koje zaključke možemo izvući iz dosadašnjih godina provedbe programa. Prikazat će se kako se na transparentan način sustavno mogu povezati studenti i poslodavci sa zajedničkim interesima. 

Životopis predavača

Hrvoje Džapo docent je na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Izvodi nastavu u okviru više kolegija preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog doktorskog studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Sudjeluje u osmišljavanju i uvođenju novih nastavnih kolegija i izradi nastavnih materijala i udžbenika. Sudjelovao je u pokretanju Programa ljetnih praksi FER-a, čiji je koordinator od akademske godine 2012./2013. Mentor je brojnih studenata na završnim i diplomskim radovima.

Sudjelovao je kao istraživač ili voditelj na više znanstvenih i stručnih projekata. Područja interesa obuhvaćaju elektroničku mjernu instrumentaciju, ugradbene računalne sustave, numeričke metode u elektromagnetizmu te obradu signala i informacija.

Član je međunarodnih udruga International Federation for Medical and Biological Engineering (IFMBE) i Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) te Hrvatskog društva za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT). U razdoblju 2009. - 2013. bio predsjednik Odjela za instrumentaciju i mjerenja Hrvatske sekcije IEEE. Član je Stručnog vijeća Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.