Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Svećenikova djeca

Svećenikova djeca

Organizator: Kazalište Kerempuh

Broj pregledavanja: 1215

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Satrična predstava Svećenikova djeca djelo jednog od najzanimljivijih hrvatskih dramskih autora danas - Mate Matišića. Osnovni ton koji obuhvaća sve elemente jest satiričan i kroz njega se tretiraju neka od temeljnih društvenih pitanja. U prvom redu, tu mislimo na ograničavanje moći Crkve, odnosno, pitanje dubine njenog zadiranja u građanske sfere te one osobne, intimne, na koje ima pravo svaki pojedinac.

Također, u predstavi Svećenikova djeca na mnoge se načine razlaže pitanje domoljublja te pozicija žene u društvu i odnos prema njoj i njezinom pravu na slobodno i autonomno odlučivanje svega onog što je vezano uz njezino tijelo. Pitanje osobnih sloboda i ponašanje u mikrostrukturi, kasnije posljedično tvori širu sliku te na kraju i politiku jedne društvene zajednice. Matišić ironizira potrebu za povećanjem nataliteta te ju hipertrofira i prikazuje u svom njenom apsurdu. Bitno je samo da nas ima svakim danom sve više, a kvaliteta i smisao naših života državi nije primarna. Okrutnost darvinističkog principa ovdje je u punoj snazi.

Za razliku od većine domaćih dramatičara, autor Mate Matišić se ne libi prokazati kako je Car gol te time taknuti u osinjak i primiti na sebe bijes klera u želji da, barem na dramskom papiru, očuva sekularnost države.

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.