Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Ulazak i izlazak iz sustava PDV-a

Ulazak i izlazak iz sustava PDV-a

Organizator: VERLAG DASHÖFER

Broj pregledavanja: 2586

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Novi Zakon o PDV-u donio je mnoštvo promjena vezanih za ulazak i izlazak iz sustava PDV-a. U sustav PDV-a može se ući po sili zakona ili dobrovoljno ili s ispunjenjem zakonskih uvjeta PDV broj moraju u specifičnim okolnostima zatražiti i tijela državne vlasti tijela, državne uprave, tijela i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, komore te druga tijela s javnim ovlastima i primjerice mali obrtnici koji misle da su potpuno izvan sustava PDV-a i privatni iznajmljivači....

Postoji opcija registriranja za potrebe PDV-a ali bez ulaska u sustav PDV-a. Sama činjenica posjedovanja PDV ID broja automatski ne znači ulazak u sustav PDV-a.

Uvod

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku Uniju promijenili su se i uvjeti poslovanja s osnove poreza na dodanu vrijednost. Trgovačka društva još uvijek imaju nedoumice oko toga kada se smije priznati pretporez, kada se samo obračunski prikazuje, kada ga se smije priznati u 100 % iznosu, a kada ne. Isto tako javljaju se i pitanja kada se treba na računu iskazati PDV, odnosno kada se treba napisati samo prijenos porezne obveze. Sve ove teme  detaljno će biti prikazane na praktičnim primjerima na ovom seminaru.

Ciljana skupina

Seminar je namijenjen računovođama, voditeljima financija i računovodstva, djelatnicma financija i kontroliga i svima onima koji žele naučiti nešto više o PDV-u.

Predavač

dr.sc. Vlasta Roška

Termin predavanja

9 -16 h

Lokacija održavanja seminara

Verlag Dashofer

P. Šubića 42/1

10 000 Zagreb

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.