Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Uputstva


Korisna uputstva za upotrebu - Kako koristiti? - Gdje kupiti? - Koja je procedura?

Svim zainteresiranim polaznicima, sudionicima, posjetiteljima i uzvanicima događanja u organizaciji organizatora, servis Regolina nudi jedinstven i jednostavan osjećaj registracije, kupovine i naplate kotizacija i ulaznica za različita događanja objavljena ovdje na stranicama servisa.

U nastavku Vas očekuju pitanja i odgovori i ako ste kupac na Regolini i ako ste organizator događaja.

ČESTA PITANJA I ODGOVORI
ZA KUPCE ZA PARTNERE (ORGANIZATORE)

Kao kupcu, koje benefite mi daje Regolina?

Kao prvi promotivno-prodajni web servis, Regolina će s vremenom sve više i više puniti web najnovijim događajima kojima možete pristupiti besplatno ili uz plaćanje. Na jednom ćemo mjestu objediniti cjelokupnu ponudu događaja iz svih hrvatskih gradova, a ne samo Zagreba.

Hoće li biti i besplatnih događaja?

Naravno, želja nam je da rasteretimo Vaš budžet i osiguramo Vam i neke besplatne događaje.
Da je neki događaj besplatan, biti će vidljivo na samoj naslovnici gdje će kod događaja to i pisati i neće biti izražena cijena.

Kako se mogu registrirati?

Postupak Registracije vrlo je jednostavan i brz.
Registracija se sastoji od 3 elementa:

 • registracija korisnika
 • log in korisnika
 • registracija na događaj

Registracija korisnika:

U gornjem desnom kutu stranice kliknite na 'Obavezna Registracija' nakon čega će Vam biti ponuđene društvene mreže putem kojih se moguće registrirati kao korisnik. Nakon ovog koraka krenite u istraživanje i dodavanje događaja koji Vas interesiraju.

Log in korisnika:

Ako već imate svoju lozinku, u nastavku ju u pišite u predviđeno polje, a u drugo polje upišite svoj e-mail. Nakon toga ćete biti registrirani kao korisnik svojim imenom i prezimenom i fotografijom.

Registracija na događaj:

Pronašli ste događaj kojem želite prisustvovati, kliknite na njega kako biste dobili sve informacije o njemu, checkboxom označite termin koji Vam odgovara te izvršite Registraciju pri samom kraju stranice.

Što nakon registracije?

Nakon registracije postajete korisnik web servisa koji se svaki sljedeći put dolaskom na Regolinu automatski ulogirava. Na Vaš e-mail dolazi ponuda za plaćanje koja sadrži sve stavke koje ste odabrali. Još uvijek možete dodati ili izbrisati bilo koju stavku te sami urediti svoju ponudu prije samog plaćanja.

Svakako se držite datuma dospijeća plaćanja navedenog na ponudi jer će prednost imati korisnici koji na vrijeme izvrše plaćanje, dok osobe s neplaćenim ponudama neće moći prusistvovati događaju.

Kako mogu kupiti neki događaj ili više njih?

Na naslovnici Regoline imate mogućnost pogledati kompletan sadržaj događaja, ali i kategorije prema kojima su ti događaji klasificirani. Prema svojim interesima, željama i potrebama odabirete događaj ili više njih; kliknite na događaj kako biste vidjeli sve informacije o njemu te potom na dnu te stranice kliknite na 'Registracija'.

Ovdje pregledavate svoju košaricu te dodajete ili oduzimate iz nje sve dok se neće sastojati od svih događaja kojima želite prisustvovati. Ovdje također možete registrirati još osoba. Slijedi ispunjavanje forme nakon čega je proces registracije završen, a Vama na e-mail (s kojim ste se prijavili) dolazi ponuda za plaćanje na kojoj molimo da se držite datuma dospijeća uplate.

Gdje mogu platiti prema ponudi koju dobijem na e-mail?

Internet bankarstvo najbrža je i danas najjednoostavnija opcija plaćanja.
Ako radije prakticirate šetnju kvartom, plaćanje izvršite u obližnjoj poslovnici banke ili pošte. 

Gotovinske uplate na samim događajima ne primamo. 

Zašto je potrebno da se registriram sa svojom e-mail adresom?

Registracija Vašom e-mail adresom potrebna je radi daljnje komunikacije s Vama (slanje info mailova) kao i automatskog slanja ponude za plaćanje na nju.
Također će biti potrebno ispuniti jedno od polja i brojem Vašeg telefona kako bismo Vas mogli nazvati u slučaju bilo kakvih promjena. Vaši kontakt podaci strogo su čuvani te neće biti ustupljeni trećim osobama.

Kako je moguće registrirati više osoba odjednom?

U samom procesu registracije imati ćete opciju za dodavanje još osoba gdje ćete moći dodati ili obrisati neku od njih.

Koje oblike plaćanja nudite?

Kao što smo već zaključili, plaćanje internet bankarstvom je najbrža opcija i ne zahtijeva Vaš izlazak iz kuće ili ureda.
Fizičke osobe ponudu mogu platiti i općom uplatnicom, a pravne virmanskom uplatom.

Svaka ponuda je neobavezujuća za plaćanje i sve stavke ponude možete promijeniti i naknadno, sve do trenutka kada prema datumu dospijeća plaćanja trebate izvršiti uplatu. Sve naknadne promijene stavki ponude može izmijeniti samo agent korisničke podrške kojeg možete kontaktirati putem ovih kontakta.

Kada mogu dobiti svoj R1 račun?

Odmah po vidljivosti uplate na račun generira se Vaš račun kojeg dobivate na Vašu e-mail adresu.

Ako uplatu izvršava Vaša tvrtka, možete proslijediti u svoje računovodstvo (ili knjigovodstvo).

Trebate li originalni račun, potrebno je da ga zatražite e-mail porukom.

Što ako plaćenom događaju ipak ne mogu nazočiti?

U slučaju Vaše spriječenosti ne morate brinuti ako nam se javite 10 dana prije događaja.

Više o ovoj temi pročitajte na stranici Pravilnik (2. PRAVA I OBVEZE).

Kako se moram akreditirati na samom događaju?

Prvo i osnovno je da za sobom u Vaš džep ili torbicu uzmete zapisani ili isprintani osobni identifikacijski kôd (ID) koji ćete dobiti na samoj ponudi.

Ovisno o organizatoru, biti će potrebno ili pokazati na uvid osobnu iskaznicu ili se akreditirati prema uputama za akreditacijskim stolom gdje će Vas dočekati ljubazne hostese.

Kako mogu biti u redovitom tijeku svih događaja/edukacija koji se objavljuju svakodnevno na Regolini?

Registrirajte se na Regolini i zaprimajte newslettere s najnovijim obavijestima o objavljenim događajima.

Bookmarkirajte stranicu Regolina.com i budite uvijek u tijeku sa svim događajima! :)

Koji je postupak registracije na besplatne događaje?

Registracija je jednaka kao i za događaje za koje plaćate kotizaciju, osim što kod besplatnih događaja ne primate ponudu za plaćanje i dolazite potpuno besplatno.

Sve što morate učiniti jest isprintati ili zapisati osobni identifikacijski kôd (ID) kojega ćete dobiti nakon registracije na određeni događaj.

Imam pitanje koje nije navedeno ovdje, a trebam odgovor na njega?

Budite slobodni kontaktirati nas na e-mail ili telefon koji se nalaze na Kontakt stranici.Kao organizatori, koje benefite mi daje Regolina?

Vama Regolina služi i za promociju i za prodaju!

Regolina to radi za Vas putem svojih promotivno-prodajnih kanala:

 • naslovnica Regoline,
 • društvene mreže Regoline,
 • najfrekventniji internetski portali i drugi mediji,
 • newsletter Regoline koja broji više od 100.000 primatelja.

Ključna komparativna prednost Regoline naspram sličnih web servisa je istovremena i promocija i prodaja ulaznica tj. kotizacija za događanja. Ostali na tržištu nude ili samo promociju ili samo prodaju. Regolina - oboje!

Naravno, ako želite samo jedno od navedenog - Regolina je također izbor za Vas.

Mogu li i ja biti organizator događaja?

Pozvani ste i dobrodošli ako se i sami bavite organizacijom događaja bilo kakve prirode te želite ostvariti suradnju na Regolini uz promociju, prodaju i zaprimanje prijava na Vaše edukacije ili događaje.

Javite nam se putem Kontakt stranice kako bismo Vas usmjerili u daljnje korake i postupanja. Imate mogućnost u potpunosti sami kreirati svoje objave, mijenjati ih i pratiti iz sučelja organizatora. Također, imati ćete na uvid sve zaprimljene prijave korisnika i moći pratiti prodaju.

Imam odličnu temu, dobar sam predavač, ali ništa još nisam sam organizirao

I za Vas smo ovdje. Vi ćete biti glava znanja i najboljeg mogućeg prenošenja vještina i trendova Vašim polaznicima, a mi ćemo Vas podržati kao organizator te Vam dogovoriti prostor za događaj, preuzeti ćemo prijave i proces naplate, a na Vama će samo biti da se najbolje i najstručnije moguće pripremite za svoj događaj za koji ćete biti plaćeni.

Baratam raznim znanjima, mogu li to unovčiti?

Svako Vaše stečeno znanje, vještine, iskustvo, implementirati ćemo u događaj kako biste i drugima omogućili da znaju i mogu samostalno obavljati ono za što se žele osposobiti.

Bez obzira jeste li vješt keramičar koji izrađuje fenomenalne vaze i spreman je obučiti i druge ili ste poliglot koji ima znanja jezika za učenje djece, odraslih i poslovnih ljudi ili ste voditelj financijskog odjela u Vašoj tvrtki i svoja višegodišnja iskustva biste rado prenijeli na nove generacije. Svi ste dobrodošli kako biste svoja znanja i vještine prenijeli nesebično na druge te pritom pristojno zaradili.

Održavam tečajeve plesa, kuhanja, šivanja, brzog čitanja, školu za knjigovođe, edukaciju za treniranje i dresuru pasa, organiziram koncerte, ...

Regolina Vas ne ograničava. Dapače, želja nam je imati što veći opus događaja koje možemo ponuditi našem pučanstvu. Svi smo mi različiti i tražimo različite stvari. Netko ima želju popesti se još više u hijerarhiji svoje tvrtke nadogradnjom stručnog znanja, dok netko drugi želi relaksaciju uz naučeno kukičanje, a netko pak treći želi zaboraviti na posao i doći na dobar koncert ili sat joge.

Održavam besplatan događaj, ima li ga smisla objaviti na Regolini?

Da - jer je takva objava besplatna! Osim što ćete razveseliti sudionike Vašeg događaja kojemu mogu pristupiti bez plaćanja naknade, Vi imate specijalnu promociju kao tvrtka i organizator kroz Vaš besplatan događaj objavljen za prijave na Regolini.

Bitno je samo da Vaš događaj bude kvalitetan kako bi se sudionici vratili i neki sljedeći put kada će se (i ako) naplaćivati.

Postoje li neka pravila kojih se moram držati kao organizator?

Obzirom na koncept Regoline i ponude koje ima, vrlo je bitno da Vaš događaj bude definiran kroz:

 • cijenu (ako se održava besplatno, naravno u tom slučaju nema cijenu),
 • organizatora (treba se jasno znati to je organizator događanja),
 • termine održavanja (Oni se mogu i ponavljati. Npr. prvi termin je 25.10., sljedeći možete staviti opet za mjesec dana pa za mjeseca dana nakon toga, itd. Termine definirate sami onako kako to Vama odgovara prema Vašem kalendaru.),
 • dužinu trajanja (u minutama, danima, mjesecima).

Što sve mi treba ako ih ovih stopa želim biti organizator nekog događaja?

Naš princip rada je jednostavan. Prvo kliknite na ovaj link.
 

VAŠ PRVI UNOS DOGAĐANJA

Kako samostalno unijeti i postaviti prvi događaj unutar Regoline?

Unos i postavljanje prvog događaja će nešto duže trajati nego unos svakog sljedećeg događanja, no svejedno proces je jednostavan ako slijedite sljedeće upute:

 1. Ako već niste, registrirajte se kao korisnik Regoline
 2. Zatražite dobivanje statusa Organizatora (na naš email ili telefon). Važno: Tek kada Vam potvrdimo da ste dobili status Organizatora na Regolini možete nastaviti sa sljedećim korakom!

 3. Pod lijevim glavnim izbornikom kliknite na Partneri -> Organizatori
 4. Sada kliknite na gumb "Unos novog organizatora"
 5. Unesite sve tražene podatke o Vašem organizatoru (o Vašoj tvrtki) i pritom organizatora označite vidljivim
 6. Na kraju spremite organizatora i Vaš prvi organizator je upravo javno vidljiv na Regolini!
  (ako ćete sva događanja organizarati "pod kapom" ovog organizatora, ove korake od 1. do 6. više nikada nećete morati ponavljati)


 7. U lijevom glavnom izborniku vidite sivi kvadrat sa opcijama "Program" i "Događaji"
 8. Kako biste upisali novi događaj - odaberite "Događaji"
 9. Kliknite na gumb "Otvori novi događaj"
 10. Unesite tražene opisne podatke o Vašem događaju i pritom ga označite vidljivim.
 11. Pohranite promjene i Vaš događaj je gotov! Ali još uvijek nije u programu tj. nije javno vidljiv na Regolini.
  Ali biti će vidljiv nakon sljedećih par koraka...

 12. Kako biste svoj novi događaj stavili u program - odaberite "Program"
 13. Kliknite na gumb "Dodaj novi zapis"
 14. Unesite tražene podatke o Vašem događaju (vrijeme, mjesto, trajanje, cijenu, PDV, ...) i pritom ga označite vidljivim. Ako je događaj besplatan ili niste u sustavu PDV-a - unesite nulu.
 15. Pohranite promjene i Vaš događaj je u programu što znači da je i javno vidljiv na Regolini. Ako je to sve što trebate za podesiti: Bravo, gotovi ste! :-)

Ako bilo gdje naiđete na problem odmah nas kontaktirajte kako bi Vam što prije pomogli u rješavanju Vašeg probelma.

U kojem formatu da uploadam slike uz događanja?

Preporučamo Vam da uploadate efektnu fotografiju vezanu uz Vaš događaj, u PNG ili JPEG formatu, najmanjih dimenzija 500 x 500 točaka (eng. pixels). Zbog samog dizajna web stranica Regoline (tzv. Pinterest-like web dizajn), preporučamo Vam upload izduženih slika (visina slika je duža od širine slike), no to nije uvijet.

U kojem formatu da uploadam logotip organizatora?

Za najbolje vizualno iskustvo preporučamo upload u PNG ili GIF formatu, najmanjih dimenzija 500 x 500 točaka, te sa transparentnom pozadinom.

Zašto se moja događanja ne vide na naslovnici Regoline, a vide se pod opcijom glavnog izbornika "Svi događaji"?

Pod opcijom glavnog izbornika "Svi događaji" se vide, upravo kako i naziv opcije kaže, svi nadolazeći događaji od svih organizatora dostupnih na web servisu Regolina.

Na naslovnici se događaj pojavljuje iz dva razloga. Prvi je jer se svidio uredništvu Regoline koja neovisno odabire događanja koja žele preporučiti na naslovnici. Drugi je jer je organizator platio "Promo paket" prema ovom cjeniku.

Vidimo se!