Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Zagrebački maraton

Zagrebački maraton

Organizator: Razni

Broj pregledavanja: 4505

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Zagrebački maraton (eng. Zagreb Marathon) je pokrenut 1992. godine na inicijativu tadašnjeg Izvršnog odbora Atletskog društva Veteran. Na prvoj utrci, održanoj 11. listopada 1992. godine na cilj je stiglo 70 sudionika. Broj sudionika je tijekom godina sporo napredovao, pa su, primjerice, na petom izdanju imali tek 112 "finišera". U sljedećih 20 godina broj sudionika, kao najvažnije karakteristike bilo kojeg, pa samim time i Zagrebačkog maratona, povećao se čak 15 puta.

TRIVIA - Inače, mnogi maratonci ne vole trčati dva ista kruga, ali to je neminovnost relativno starih gradova s uskom gradskom jezgrom, koji ne žele da im trkači lutaju po stambenim četvrtima i gradskim zabitima. Takva ustaljena praksa je na mnogim maratonima, što u našoj blizini, što na europskim. Za vrlo nisku startninu kada je u pitanju maraton, svi sudionici dobiju, osim nastupa na trci, sudioničku majicu, lijepu "finišersku" medalju i ručak po završetku utrke. 

 

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.