Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Zakon o zaštiti potrošača - ZAKONSKI OKVIRI

Zakon o zaštiti potrošača - ZAKONSKI OKVIRI

Organizator: VERLAG DASHÖFER

Broj pregledavanja: 1547

Pozovite i kolege i prijatelje na ovaj događaj:

Uvod

''Zakonom o zaštiti potrošaća uređuje se zaštita osnovnih prava potrošaća pri kupanji proizvoda i usluga, kaoi pri drugim oblicima stjecanja proizvoda i usluga na tržištu, i to:

  1. pravo na zaštitu ekonomskih interesa potrošača
  2. pravo na zaštitu od opasnosti za život, zdravlje i imovinu
  3. pravo na pravnu zaštitu potrošača
  4. pravo na informiranje i izobrazbu potrošača
  5. pravo na udruživanje potrošača u svrhu zaštite njihovih interesa
  6. pravo ne predstavljanje potrošača i sudjelovanje predstavnika potrošača u radu tijela koja rješavaju pitanja od njihova interesa.''

Zajedno s ostalim propisima u ovome području, unaprijeđen je sustav zaštite potrošača do razine kakva postoji u ostalim državama članicama EU. Zaštita potrošača zanimljiva je tema izuzetno širokom krugu ljudi, jer svi mi smo potrošači i svakoga dana može doći do povrede naših zakonom propisanih prava. Poduzetnicima je ova tema zanimljiva jer obrađuje prava koja oni u odnosu na potrošače svojih proizvoda i/ili usluga moraju poštivati. Nepoštivanje potrošačkih prava može biti skupa poslovna odluka ili propust. Zbog toga je i poduzetnicima i potrošačima najbolje upoznati se s najnovijim pravnim okvirom zaštite potrošača u Republici Hrvatskoj. Navedeni zakon nije jedini izvor prava koji regulira područje zaštite potrošača. On tek zajedno s ostalim propisima u području zaštite potrošača čini sustav pravila kojih se poduzetnici moraju pridržavati u odnosu s potrošačima svojih roba i/ili usluga. Sadašnji sustav propisa mogao bi postati trajniji okvir cjelokupnog sustava zaštite potrošača, jer je usklađen s propisima Europske unije, pa bi i to mogao biti dodatni poticaj svima da se detaljnije s njime upoznaju. Upravo o tome sustavu zaštite potrošača bit će riječ na ovome seminaru.

Ciljna skupina

Radionica je namijenjena svima posebice članovima uprava (direktorima) društava, voditeljima odjela ili drugih organizacijskih oblika poslodavaca koji u svome svakodnevnom radu imaju priliku odlučivati o pravima potrošača odnosno na bilo koji način dolaze u doticaj s problematikom zaštite prava potrošača.

Predavač


Darko Graf dipl. iur.


Lokacija održavanja seminara:


Verlag Dashofer 

P. Šubića 42/1

10 000 Zagreb

Nažalost, daljnje registracije su zatvorene.

Regolina je servis koji svojim korisnicima-organizatorima nudi besplatno praćenje registracije i naplate kotizacija sudionika na događanjima. Također, svojim korisnicima nudi besplatnu promociju događaja u medijima. Za besplatna događanja Regolina je potpuno besplatna za korištenje. Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.