Trebate našu pomoć?
☎ 099 514 0 415

Organizator: TEDx

U duhu tzv. "ideja vrijednih širenja" (eng. ideas worth spreading), poznati svjetski konferencijski brend TED je stvorio program koji se zove TEDx.

Što je to TED?

Prvo malo o TED-u.... Dakle, TED je skraćenica za Technology, Entertainment, Design (hrv. Tehnologija, zabava, dizajn). To su tri široka tematska područja koja u međudjelovanju oblikuju našu budućnost. No u biti - TED je godišnji događaj (konferencijskog tipa) na kojem su vodeći svjetski mislioci i praktičari pozvani govoriti o svojoj najvećoj strasti. Zapravo, TED je tematski još i širi događaj na kojem se energično predstavljaju one ideje koje su najznačajne za bilo koju disciplinu.

Prvi TED događaj je održan još 1984. i otada TED postaje svjetski poznat zbog inspirativnog duha i atmosfere optimizma koju njeguju govornici TED-a. U posljednjih nekoliko godina TED je postigao globalnu popularnost zahvaljujući internetu i to po snimkama predavanja s TED konferencija nazvanim TEDTalks, besplatno dostupnim na portalu TED.com. 

A što je TEDx?

TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu. Svaki takav x-događaj nosi specifičan i karakterističan naziv, gdje „x“ uvijek označava da je to „samostalno organiziran TED događaj“.

Na TEDx događanjima, kombiniraju se multimedijalni prikazi ideja kojima je jezgra voditelj koji ju predstavlja publici. Ponekad se pored govora uživo, održavaju i projekcije ranije održanih TED govora u svijetu.

TED konferencija daje opće smjernice za organizaciju TEDx programa, a na organizatorima pojedinih TEDx događanja je da ih samostalno organiziraju.

Predavanja na TEDx-ovima u stilu TED-a su specifična. Između ostalog, po trajanju su ograničenom na 18 minuta i po tome što se od govornika traži da održe "govor svog života". Često se govori na TEDx događanjima snimaju video-kamerama, a snimka odlazi u TED. Pri tome, najbolji govori imaju šansu biti uvršteni kao TEDTalk na planetarno popularnom portalu TED.com.

TEDx organizira sljedeća događanja:

Napomena: Neka od ovih gornjih događanja su možda završila, a neka će se tek održati.

Nažalost, iz nekog razloga ovdje nema nadolazećih događanja. :-( Želite li napraviti svoj događaj? Kontaktirajte nas.